Головне меню

Популярні рецепти

Запечена курка в паприці - рецепт з фото
Запечена курка в паприці
Запечена курка в паприці

Ще відносно недавно я не могла подумати, що буквально пара спецій може надати простий курці надзвичайно насичений смак. За рахунок тривалого запікання під фольгою курочка виходить дуже ніжною і соковитою - м'ясо досить легко відстає від кісток. На мій смак, курка, приготована за цим рецептом, цілком гідна бути поданою до святкового столу.
Інгредієнти:

1 ціла курка вагою близько 2 кг
30 г розм'якшеного вершкового масла
3 ст.л. меленої солодкої паприки
1,5 ч.л. солі
1,5 ч.л. сухого чебрецю

Курку моєму і насухо витираємо паперовими рушниками. Солимо всередині. Пов'язуємо ніжки. Намазуємо зовні вершковим маслом.
Запечена курка в паприці
Змішуємо паприку, сіль і чебрець.
Запечена курка в паприці
Посипаємо цією сумішшю курку (саме посипаємо, а не натираємо). Кладемо в форму для запікання.
Запечена курка в паприці
Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо, поки паприка на курці не потемніє, близько 30-40 хвилин. Потім накриваємо курку фольгою й запікаємо ще близько 1,5 годин до готовності (у готової курки з проколу ножем в самому товстому місці випливає прозора рідина).

Для курки меншої ваги (близько 1,5 -1,7 кг) час запікання буде менше на 20-25 хвилин.

Готовій курці даємо постояти 10 хвилин при кімнатній температурі, потім нарізаємо на порційні шматочки і подаємо.
Запечена курка в паприці
Смачного!
Джерело: vkusnyblog.ru



Схожі кулінарні рецепти