Головне меню

Популярні рецепти

Чахохбілі з курки - рецепт з фото
Чахохбілі з курки Чахохбілі з курки
До недавніх пір весь мій досвід приготування страв кавказької кухні зводився до маринування шашликів (тільки до цього процесу - чаклувати над вугіллям з шампурами чоловік не довіряє нікому), та ще пару-другу страв. Днями список розширився, причому вельми вдало, стравою, рецепт якого я пропоную вам в цій статті. Чахохбілі з курки - дуже смачне, ароматне і соковите блюдо, для приготування якого не використовується ні додаткової води, ні масла, ні жиру.

Інгредієнти:

1 курка вагою 1,2 кг (я замінила на аналогічну кількість стегенець)
3 великих помідора
2 великі цибулини
пучок кінзи
маленький пучок базиліка
1 ч. л. хмелі-сунелі
1 маленький червоний гострий перчик
сіль за смаком
3-4 зубчики часнику
1 ст. л. вершкового масла
Чахохбілі з курки
Курку рубаємо, на невеликі, приблизно однакові шматки, миємо, обсушуємо паперовими рушниками. Обсмажуємо на сухій сковороді протягом 15 хвилин, постійно перевертаючи, до рум'яної скоринки. Зменшуємо вогонь.
Чахохбілі з курки
Помідори надрізаємо хрест-навхрест, обдаємо окропом, занурюємо в холодну воду і знімаємо шкірку.
Чахохбілі з курки
Ріжемо на невеликі кубики.
Чахохбілі з курки
Відправляємо до курки. Тушкуємо 10 хвилин.
Лук ріжемо півкільцями.
Чахохбілі з курки
Обсмажуємо в окремій сковороді на вершковому маслі до золотистого кольору.
Чахохбілі з курки
Додаємо в сковороду, тушкуємо під кришкою ще 30 хвилин. Наприкінці додаємо дрібно нарубані часник і гострий перчик, зелень, сіль і спеції, перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 7.
Чахохбілі з курки
Подаємо з рисом або картопляним пюре.
Чахохбілі з курки
Смачного!



Схожі кулінарні рецепти