Головне меню

Популярні рецепти

Рубана курка з грибами і рисом - рецепт з фото
Рубана курка з грибами і рисом
Рубана курка з грибами і рисом

Блюдо, яке я пропоную вам сьогодні - дуже віддалена варіація на тему курячого плову.
Тут використовується курячий фарш, дуже вдало доповнений обсмаженими печерицями. При бажанні ви можете використовувати для приготування цієї страви індичку або навіть свинину - але в цьому випадку часу на досягнення готовності фаршу потрібно дещо більше.
Інгредієнти на 4 порції:

600 г курячого філе (близько 3 штук)
300 г печериць
1 середня цибулина
1 маленький гострий перчик (у мене маринований зелений халапеньо)
1-2 зубчики часнику
сіль і перець за смаком
300 г відвареного в підсоленій воді довгозернистого рису
3 ст.л. соєвого соусу
сік 2 лаймів
по невеликій жмені листя зеленого базиліка і кінзи

Куряче філе кладемо в чашу блендера і рубаємо у фарш. Можна зробити це в м'ясорубці. В будь-якому випадку, постарайтеся подрібнити м'ясо не занадто дрібно.
Рубана курка з грибами і рисом
Цибулю, часник і перчик дрібно рубаємо.
Рубана курка з грибами і рисом
Гриби нарізаємо на тонкі пластинки.
Рубана курка з грибами і рисом
У сковороді розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, періодично помішуючи, до напівпрозорого стану, близько 5-6 хвилин. Додаємо перчик і часник, смажимо ще 1 хвилину.

Кладемо курячий фарш і смажимо, розбиваючи лопаткою грудочки, кілька хвилин, поки м'ясо не втратить рожевий колір.
Рубана курка з грибами і рисом
Додаємо до курки гриби і смажимо ще близько 5-7 хвилин.

Вливаємо сік лайма і соєвий соус і прогріваємо протягом 2 хвилин. Досолюємо за смаком.

Перед подачею посипаємо дрібно нарізаною зеленню і змішуємо з рисом.
Рубана курка з грибами і рисом
Смачного!



Схожі кулінарні рецепти