Головне меню

Популярні рецепти

Фрикасе з курки по-креольськи - рецепт з фото
Фрикасе з курки по-креольськи
Фрикасе з курки по-креольськи

Класичне французьке фрикасе готується з вершковим соусом - у мене в блозі навіть є відповідний рецепт. Сьогодні ж я пропоную вам приготувати американізованої версію цієї страви - в даному варіанті курка тушкується в соусі з додаванням томатів. За рахунок присутності кислоти в рідині м'ясо виходить дуже ніжним і смачним.

Інгредієнти:

1 ціла курка вагою близько 1,9 кг або відповідну кількість стегенець
3 моркви
2-3 цибулини
2 великих солодких перцю
1 пастернак або ріпка (близько 350 г)
60 мл білого сухого вина або води
800 г томатів у власному соку
3 лаврових листа
1 ч.л. сухого чебрецю
1 ч.л. сухого орегано
3 ст.л. нарубаної петрушки
сіль і перець за смаком
рослинна олія для смаження
Фрикасе з курки по-креольськи
Курку нарізаємо на порційні шматки. Якщо використовуєте стегенця - розріжте на гомілку і стегно.

Солимо й перчимо шматочки курки. Обсмажуємо на рослинному маслі з усіх боків до золотисто-коричневого кольору, близько 15 хвилин. Перекладаємо на тарілку.
Фрикасе з курки по-креольськи
Моркву нарізаємо на шайби по діагоналі, товщиною близько 1-1,5 см. Пастернак нарізаємо на однакові шматочки.
Фрикасе з курки по-креольськи
Перець нарізуємо квадратиками із стороною близько 2,5 см.
Фрикасе з курки по-креольськи
Цибулю рубаємо досить дрібно.

У той же сотейник, де смажилася курка, кладемо цибулю, половину солодкого перцю, 1 ст.л. петрушки, лавровий лист, чебрець і орегано. Смажимо, помішуючи, близько 5 хвилин, поки цибуля не стане напівпрозорою.
Фрикасе з курки по-креольськи
Вливаємо вино чи воду і добре розмішуємо так, щоб розчинити всі коричневі грудочки, які залишилися після смаження курки.
Кладемо в сотейник розім'яті томати разом із соком і доводимо до кипіння.
Фрикасе з курки по-креольськи
Повертаємо в сотейник курятину, кладемо моркву, пастернак і залишок перцю.
Фрикасе з курки по-креольськи
Доливаємо води так, щоб вона ледь-ледь покривала вміст сотейника.

Доводимо до кипіння й тушкуємо на невеликому вогні під закритою кришкою близько 15 хвилин.

Потім знімаємо кришку і тушкуємо ще 15 хвилин, до повної готовності курки і моркви.

Посипаємо рештою 2 ст.л. петрушки, даємо постояти 5 хвилин і подаємо.
Фрикасе з курки по-креольськи
Смачного!



Схожі кулінарні рецепти