Головне меню

Популярні рецепти

Оякодон - рецепти з фото

Оякодон

Оякодон

 

Як ви ставитеся до солодкого м'яса? А до птаха? Особисто я довгий час не уявляла собі, як таке можна їсти - це ж ненормально Ця думка радикально змінилося після мого близького знайомства з японською кухнею, а конкретно, з чарівним стравою під назвою оякодон. Поспішаю поділитися досвідом.

Нічого незвичайного в складі страви немає (хіба що за винятком Мирина - японського сливового вина, яке досить успішно замінюється цукром).

інгредієнти:

8-9 курячих стегон;
4 невеликі цибулини;
соєвий соус;
цукор;
вода;
4 великих курячих яйця;
петрушка;
рис;

Насамперед зрізаємо м'якоть з курячих стегон і ріжемо її невеликими шматочками.

Оякодон

М'ясо краще відразу розділити на 4 порції.

Для подальших маніпуляцій доведеться кілька вивернутися з посудом - діаметр сковорідки (або іншої ємності, в якій буде готуватися м'ясо) повинен збігатися (хоча б приблизно) з діаметром миски, в яку буде викладатися готовий продукт.

Готується оякодон порційно. Отже, ваяем одну порцію. Для цього в сковорідку наливаємо столову ложку води, 2 столових ложки соєвого соусу і насипаємо 2 чайних ложки цукру.

Оякодон

Доводимо цю суміш до кипіння на маленькому вогні і закидаємо в неї порізану півкільцями цибулину.

Оякодон

Даємо покипіти пару хвилин, потім закидаючи курку

Оякодон

обсмажуємо протягом 4-5 хвилин, посипаємо петрушкою і заливаємо збитим яйцем (його потрібно розподілити рівномірно, але не перемішувати).

Оякодон

Накриваємо кришкою і тримаємо на вогні ще 30-40 секунд.

Отриману красу викладаємо в миску поверх рису.

Оякодон

Їсти паличками.

Смачного!




Схожі кулінарні рецепти