Головне меню

Популярні рецепти

Курчата по-верховинськи (Закарпатська кухня)

Курчата по-верховинськи (Закарпатська кухня)

Курчат рубають по 2—3 куски на порцію і обсмажують. Тушки курчат треба попередньо прокип'ятити протягом 10—15 хвилин.

Окремо готують грибний соус, для чого сушені гриби перебирають, замочують, промивають і відварюють. Відварені гриби нарізають дріб­ними шматочками, смажать, додають цибулю, борошно, сметану, воду або бульйон і доводять до кипіння.

Обсмажені курчата заливають соусом і тушкують протягом 7 хв.

Подаючи на стіл, у тарілку з картопляним пюре кладуть сма­жені курчата разом з соусом і прикрашають зеленню петрушки.

Витрати продуктів на одну порцію: курчата 210 г, маргарин 5 г, сіль 3 г. Для соусу — гриби сушені 5 г, цибуля 14 г, смалець 5 г, борошно 4 г, сметана 10 г, вода або бульйон 50 г, зе­лень петрушки 3 г.




Схожі кулінарні рецепти