Головне меню

Популярні рецепти

Курчата «табака» по-закарпатськи (Закарпатська кухня)

Курчата «табака» по-закарпатськи (Закарпатська кухня)

Тушку курчати розрізають уздовж грудної кістки, розгортають і відбивають, щоб надати плоскої форми, ніжки заправляють «ки­шенькою», посипають сіллю, червоним молотим солодким перцем та товченим часником з обох боків і витримують на холоді протягом 4 годин.

Після цього тушку посипають чорним молотим перцем, змащують сметаною, кладуть на розігріту з жиром сковороду і смажать під гнітом на невеликому вогні з обох боків протягом 20—25 хвилин до готовності.

Готові гарячі курчата подають з спеціальним соусом, для приготу­вання якого томат-пасту розводять м'ясним бульйоном, доводять до кипіння, додають цукор, червоний молотий солодкий перець, тов­чений часник.

Курчат подають з гарніром — з свіжих або маринованих овочів і оформляють зеленню.

Витрати продуктів на одну порцію: курчата 404 г, сіль 4 г, перець червоний молотий солодкий 0,3 г, часник 6 г, сметана 4 г, перець чорний молотий 0,02 г, жир 10 г. Для соусу: томат-паста або томат-пюре 3 г, часник 4 г, цукор 2 г, перець червоний молотий солодкий 2 г, бульйон м'ясний 30 г, зелень петрушки 3 г.




Схожі кулінарні рецепти