Головне меню

Популярні рецепти

Курка фарширована (Закарпатська кухня)

Курка фарширована (Закарпатська кухня)

Тушку курки натирають сіллю всередині і ззовні. Одночасно го­тують начинку для фарширування курки. Булку або білий хліб без скоринки замочують у молоці, потім хліб віджимають, вимішують і разом з курячою печінкою пропускають через м'ясорубку. До одер­жаного фаршу додають збиті яйця, вершкове масло, заправляють сіллю, чорним молотим перцем, зеленню петрушки і добре вимішують до утворення однорідної маси. Підготовленою начинкою наповнюють курку. Потім розріз зашивають, курку кладуть у гусятницю з добре розігрітим смальцем, ставлять у гарячу духовку і смажать з обох бо­ків, часто поливаючи жиром і соком, що виділяється. Якщо сік випа­рується, доливають трохи гарячої води. Смажать до готовності, щоб на поверхні курки утворилася рум'яна кірочка.

Готову охолоджену курку нарізають скибками і подають як холод­ну закуску або з гарніром з картоплі чи рису та свіжими або консер­вованими овочами.

Витрати продуктів: курка 1 шт., булка 100 г, печінка з однієї курки, молоко 200 г, яйця 2 шт., масло вершкове 30 г, петруш­ка 10 г, сіль 5 г, перець чорний молотий 0,05 г.




Схожі кулінарні рецепти