Головне меню

Популярні рецепти

Шийка куряча фарширована (Закарпатська кухня)

Шийка куряча фарширована (Закарпатська кухня)

З курячої шийки обережно знімають шкіру і очищають від жиру. З одного кінця зашивають, а з другого — шийку наповнюють підготов­леною начинкою і зашивають.

Для начинки зняте з курячої тушки м'ясо (без кісток) пропу­скають через м'ясорубку з великою решіткою, додають дрібно нарізане сало, розтертий часник, сирі яйця та чорний молотий перець. Підготовлену масу добре перемішують, потім збивають до утворення однорідної маси.

Наповнену шийку спочатку відварюють, потім вибирають з води, змащують сметаною і запікають у духовці на вершковому маслі до утворення на поверхні рум'яної кірочки.

З готової шийки знімають нитки і подають гарячою з гострим соу­сом як гарячу закуску або додають гарнір (рис тушкований) і подають як другу страву.

Витрати продуктів на одну порцію: шийка куря­ча 50 г, м'ясо куряче 97 г, сало-шпик 8 г, яйце 1/5 шт., часник 1 г, сіль 3 г, перець чорний молотий 0,05 г, сметана 3 г, масло вершкове 5 г.




Схожі кулінарні рецепти