Головне меню

Популярні рецепти

Азербайджанський плов з нутом і скоринкою газмаг.

Азербайджанський плов з нутом і скоринкою газмаг.Азербайджанський плов з нутом і скоринкою газмаг.

Спосіб приготування

Газмаг - борошно, сіль змішати. Перетерти з маслом у крихту, додати сметану і замісити м'яке тісто. Накрити плівкою, покласти в холодильник.

Щіпку шафрану залити 1/2 ст.кип‘ятку і дати настоятися.

Нут відварити в підсоленій воді до м'якості і відкинути на друшляк, залишивши 1/2 ст. відвару.

Цибулю очистити, нарізати тонкими довгими смужками і обсмажити в 100 гр. вершкового масла до зарум'янювання і прозорості. Додати аличу, відварений нут, часник, шафран (куркуму), влити 1/2 ст. відвару (або води). Накрити кришкою і на маленькому вогні протушкувати все до повної готовності, м'якості і змішання смаків.

Рис відварити у великій кількості сильно киплячій і міцно посоленній воді, але не до готовності, а до стану «аль-денте» - він повинен залишатися трохи сирим. Відкинути на друшляк, дати воді стекти.

У каструлі з товстим дном розтопитит 50 гр. вершкового масла. Тісто для газмага розкачати в круг (або вирізати фігурно) і укласти на дно каструлі. Змастити маслом тісто газмага, зверху акуратно викласти два шари рису, переклавши їх тонкими пластинками масла (або полити розтопленим). Накрити каструлю рушником, кришкою (без щілин!) і поставити на досить сильний вогонь, щоб тісто підрум'янилося (хвилин 10). Зменшити вогонь і хвилин через 15  полити рис розчином шафрану (рисовим відваром або водою). А через 5-10 хвилин відключити вогонь - готово!

Вишню (або інші фрукти) прогрійте з вершковим маслом хвилин 5, до м'якості і готовності. Сіль - за смаком.

Подавайте рис, гара з нуту і вишню окремо.

СМАЧНОГО!

Інгредієнти

Нут (нохуд) - 1 ст. (230 гр.) Замочити в холодній воді.
Цибуля ріпчаста - 5 шт. (800 гр)
Алича сушена - 100 гр.
Часник - 1 зубок.
Рис басматі (довгозерний) - 2 ст. (500 гр.)
Масло вершкове - 200 гр.
Вишня б / к (або ожина, гранат, кизил) - 200 гр.
Шафран (або куркума), сіль.

ГАЗМАГ:

Борошно - 3/4 ст.
Масло вершкове - 30 гр.
Сметана - 1 ст.л. (30 гр)
Сіль - щіпка.




Схожі кулінарні рецепти