Головне меню

Популярні рецепти

Заливне з судака в цілому вигляді

ЗАЛИВНЕ З СУДАКА В ЦІЛОМУ ВИГЛЯДІ

Судака чистять, обережно відокремлюють ножем верхній плавець і зябра, потрошать і добре промивають. В рибний котел з решіткою кла­дуть рибу, прив'язавши її до решітки шпагатом за голову і хвіст, зали­вають холодною водою, кладуть лавровий лист, перець горошком, нарі­зану моркву, петрушку, ріпчасту цибулю, солять і ставлять на плиту варити до готовності, не даючи сильно кипіти. Потім судака охолоджують у відварі, виймають з решіткою, дають відвару стекти, зрізають шпагат і кладуть рибу на блюдо черевцем донизу.

Відвар виварюють до світло-жовтого кольору, додають желатин, по­передньо розмочений у воді, розмішують, щоб він повністю розчинився, і доводять до кипіння. Додають половину злегка збитих і розведених хо­лодним відваром яєчних білків, добре розмішують і знову доводять до кипіння. Після цього додають другу частину білків, доводять їх до ки­піння і варять на слабкому вогні 10—15 хв.

Приготовлене желе проціджують, дають прохолонути і швидко заливають охолоджений судак тонким шаром, дають остигнути і кла­дуть навколо судака половинки помідорів, яєць і корнішонів. В отвір спинного плавця можна покласти нарізаний гребінцем зелений огірок.

Можна заливати судака в окремій формі.

На 2 кг судака — по 1 кореню петрушки, моркви, 1 цибулину, 1 лавровий листо­чок, 10 зерен перцю, 8 г желатину на склянку відвару; для освітлення відвару 1/3 яйця на склянку відвару.




Схожі кулінарні рецепти