Головне меню

Популярні рецепти

Завиванець з риби
Завиванець з риби

Судака чистять, відрізують голову, розрізують його вздовж, виймають всі кістки і насипають всередину його круто зварені посічені яйця, перець, сіль, дрібно посічену вимиту петрушку, згортають тру­бочкою і перев'язують. В киплячу з оцтом воду додають перець, цибу­лину, лавровий лист, опускають судака і варять. До споживання судака залишають в соусі, в якому він варився.

Завиванець подають на стіл в холодному вигляді, нарізаним на порції. Окремо подають підливу.

Приготування підливи. Яйця варять круто, охоло­джують, відокремлюють і розтирають жовтки, додаючи краплями со­няшникову олію, слабкий оцет, приготовлену напередодні гірчицю, цу­кор і сіль. Підливу протирають крізь сито, додають нарізані кружальцями огірки, мариновані білі гриби і ложку сметани. Все добре перемі­шують.

На 1 кг судака — 4 яйця, 10 зерен гіркого перцю, 3 лаврових листки, 25 г зелені петрушки, 6 склянок води, 1/2 склянки оцту, цибулину.

Для підливи: 6 яєць, 11/2 ст. ложки соняшникової олії, 5 ст. ложок 3-процент­ного оцту, по 1 чайній ложці гірчиці і цукру, 1 ст. ложку сметани, по 1 ст. ложці подріб­нених огірків і маринованих білих грибів.




Схожі кулінарні рецепти