Головне меню

Популярні рецепти

Бабка з судака або щуки
Бабка з судака або щуки

Судака (або щуку) обчищають, проми­вають, видаляють кістки, здирають шкіру і розрізують м'ясо на частини. В молоці розмочують міську булку або пшеничний хліб. Ріпчасту цибулю обчищають, дрібно нарізують і злегка обсмажують на маслі. М'ясо судака, булку і цибулю змішують, двічі пропускають через м'ясорубку з гу­стою решіткою, кладуть в каструлю, со­лять, заправляють перцем, добре розмі­шують і додають, безперервно помішуючи, сирі яйця і розігріте вершкове масло (по 1/2 чайної ложки на 200 г судака). Виготовлену масу викладають у змащену маслом і посипану сухарями форму або сотейник, ставлять в іншу велику посудину з ки­плячою водою і варять на парі 1 год.

Готову бабку нарізують порціонними кусками і, подаючи на стіл, поливають підливою та посипають зеленню петрушки.

Приготування підливи. Риб'ячі кістки і голову варять, додаючи коріння петрушки і моркви, лавровий лист і гіркий перець. Готовий бульйон проціджують. Борошно злегка підсмажують, розво­дять рибним бульйоном, проварюють і заправляють маслом.

На гарнір подають відварену картоплю.

На 1 кг риби — 100 г вершкового масла, 100 г булки, 1 склянку молока, 1 цибулину, 5 горошин гіркого перцю, 3 яйця, по 1/2 кореня петрушки і моркви, 1 ст. ложку пшенич­ного борошна, 1/2 лаврового листка, 1 ст. ложку сухарів, 1 кг картоплі.




Схожі кулінарні рецепти