Головне меню

Популярні рецепти

Короп з начинкою з рису та грибів
Короп з начинкою з рису та грибів

Очищений і промитий короп потрошать, не розрізуючи черевця, для чого навколо спинного плавця роблять глибокі надрізи до реберних кісток і обережно, щоб не пошкодити шкіру, витягають кістки і ну­трощі. Потім біля голови і хвоста надламують хребет і видаляють його. З голови вирізують зябра. Рибу вдруге промивають.

Гриби варять до готовності і шаткують. На грибному відварі при­пускають рис.

До готового рису додають злегка обсмажені посічені цибулю, гриби і яйця, перець, часник, сіль та сирі яйця (для в'язкості начинки). Все Добре змішують.

Приготовленою масою через отвір у спинці начиняють коропа, за­шивають його ниткою, обкачують у борошні, яйцях і цукрі, обсмажують на розігрітому жирі до рум'яного кольору з обох боків, ставлять в духовку і доводять до готовності. Знявши нитки, готовий короп нарізу­ють порціонними кусками.

Відпускаючи, короп поливають маслом і засипають зеленню. На гар­нір подають припущену з маслом моркву.

На 800 г коропа — 80 г рису, 100 г вершкового масла, по 40 г сушених грибів, суха­рів і пшеничного борошна, 2 яйця, 80 г ріпчастої цибулі, 2 мелених горошини перцю.

Для гарніру — 700 г моркви і 50 г вершкового масла.




Схожі кулінарні рецепти