Головне меню

Популярні рецепти

Балатонський судачок а-ля гундель (Угорська кухня)
Балатонський судачок а-ля гундель
600 г філе з судачків
200 г вершкового масла
20 г протертого сиру
1 дцл сметани
3 дцл молока
товчені сухарі з 3 булочок
50 г борошна
300 г шпинату
400 г картоплі
4 яйця
2 жовтки
сіль,
товчений мускатний горіх
Зварену у підсоленій воді картоплю протирають крізь сито, додають 2 яйця, 20 г вершкового масла, сіль і щіпку мускату. Добре перемішавши цю масу, перетворюють її на пюре (пюре дюшес), яке викладають по краях рибного блюда на 6 персон за допомогою кондитерського мішка або просто за допомогою саморобної паперової воронки.
Попередньо прокип'ячений у воді шпинат кладуть на дно змащеного маслом страви. Підсолені філе з судачків обвалюють у борошні, змочують збитим яйцем і, нарешті, обвалюють у дрібно стовчених сухарях. (Приготований за цим способом шніцель з телятини називається «віденським шніцелем».)

Паніроване таким чином філе смажать у вершковому маслі, укладають на шпинат, заливають соусом бешамель, посипають тертим сиром і тримають в гарячій духовці до тих пір, поки поверхня картоплі і соусу бешамель (див. нижче) не підрум'яниться.
Соус бешамель. Обсмажити в 50 г вершкового масла 50 г борошна. Потім, безперервно й енергійно помішуючи, підлити молоко і вершки і, закип'ятивши соус, додати до нього два жовтки і приправити перцем і сіллю.



Схожі кулінарні рецепти