Головне меню

Популярні рецепти

Філе з судачків а-ля Геллерт (Угорська кухня)

Філе з судачків а-ля Геллерт (по-карпатськи)
3 балатонським судачка по 600 г
24 рака
120 г вершкового масла
60 г борошна
200 г печериць
30 г кропу
2,5 дцл сметани
40 г солі
1 / 2 г перцю
25 г ракового масла (див. нижче)
4 дцл рибного бульйону
5 г кмину


Рибу чистять і потрошать. Відрізавши голови, відокремлюють від хребтів філе, ножем здирають з нього шкіру і промивають. Посоливши, філе укладають на сковороду з вершковим маслом. Голови і, кістки варять у підсоленій воді.
У раків, зварених в підсоленій воді з кмином, видаляють шкаралупу з шиї і клешнів. Шкаралупа йде на приготування ракового масла.
Печериці, нарізавши тонкими скибочками, підсмажують у вершковому маслі. Беруть 60 г масла і подрумянюють в ньому до світло-золотистого відтінку трохи борошна, яку розводять у приготованому до цього часу рибному бульйоні. Останній знову кип'ятять і додають у нього свіжу сметану.

Приправляють все це сіллю, перцем і порубаним кропом і опускають туди раків і печериці. Соусом заливають філе і припускають в духовці.

Перед тим як подавати, філе оббризкують розтопленим раковим маслом. Блюдо подають з відвареною картоплею.

Приготування ракового масла.
На 2 ст. ложки дрібно стовченої ракової шкаралупи беруть 1 ст. ложку масла, припускають його в каструлі і засипають туди шкаралупу. Помішуючи, масло підсмажують на слабкому вогні, поки воно не набуде червонувато-темний колір. Його потрібно процідити і охолодити.




Схожі кулінарні рецепти