Головне меню

Популярні рецепти

Філе з судачків а-ля Тихань (Угорська кухня)
Філе з судачків а-ля Тихань
Беруть три балатонських судачка вагою по 400-500 г кожен, відокремлюють філе від хребтів і реберних кісток. Кожну філейну половину складають трикутником. Гарненько посоливши, їх варять у рибному бульйоні і потім дають охолонути.

Коли вони охолонуть, їх заливають густим майонезом і прикрашають скибочками сьомги і естрагоном. Покривши все аспіком (остуджений рибний відвар з желатином), кладуть на вінегрет і прикрашають крутими яйцями і скибочками сьомги.

Подається з соусом тартар (див. попередній рецепт).
Соус майонез. Покласти в миску 3 жовтки, посолити, додати сік з половинки лимона і, енергійно розтираючи все це ложкою, влити спочатку по краплях, а потім тонкою цівкою 4 дцл рослинного масла. Якщо масло вливають занадто швидко або розтирання виробляють недостатньо енергійно, то масло не зможе утворити з жовтком емульсії майонезу. Якщо майонез не вийде, то треба почати знову, взявши 1-2 жовтки, додаючи до них на цей раз не масло, а невдалий майонез.
Цей рецепт передбачає змішування майонезу з дуже міцним застиглим рибним бульйоном.



Схожі кулінарні рецепти