Головне меню

Популярні рецепти

Тріска в томатному соусі з чорносливом - рецепт з фото
 Тріска в томатному соусі з чорносливом
Тріска в томатному соусі з чорносливом

Як ви найчастіше готуєте рибу? Ось особисто я найчастіше запікаю, смажу або пускаю на котлети. Пропоную для різноманітності протушкувати її (рибу) в томатному соусі Блюдо виходить дуже соковите й смачне, а за рахунок розмарину і чорносливу ще й досить незвичайне.

Для приготування я рекомендую вибирати рибу з щільною м'якоттю - наприклад, тріску або сайду. Інша риба може просто розвалитися на дрібні шматочки.

Інгредієнти на 5-6 порцій:

1 кг філе тріски або сайди
1 маленька цибулина
2 ст.л. бальзамічного оцту
800 г томатів у власному соку
130 мл води
180 г чорносливу без кісточок
2-3 гілочки свіжого розмарину
сіль і перець за смаком
рослинна олія для смаження
 Тріска в томатному соусі з чорносливом
Цибулю дрібно рубаємо. У сковороді розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла і смажимо цибулю до напівпрозорого стану, близько 5 хвилин.
 Тріска в томатному соусі з чорносливом
Вливаємо оцет і тушкуємо 30 секунд.

Кладемо в сотейник роздавлені томати разом із соком (можна порубати в блендері для більш однорідної консистенції) і воду. Доводимо до кипіння.
 Тріска в томатному соусі з чорносливом
Кладемо в сотейник нарізану на невеликі шматочки тріску, чорнослив і розмарин. Солимо за смаком. Тримаємо на мінімальному вогні близько 15 хвилин, до готовності риби.
 Тріска в томатному соусі з чорносливом
Подаємо в теплому вигляді.
 Тріска в томатному соусі з чорносливом
Смачного!



Схожі кулінарні рецепти