Головне меню

Популярні рецепти

Рибний попрікаш (Закарпатська кухня)

Рибний попрікаш (Закарпатська кухня)

Для приготування попрікаша використовують, як правило, рибу короп, але цю страву можна готувати й з інших сортів риби — з хека, минтаю, тріски.

Рибу розробляють на філе з шкірою, без кісток і нарізають пор­ціонними кусками.

Дрібно нарізану цибулю злегка пасерують на олії, додають черво­ний молотий перець та овочі — солодкий перець і помідори і дають закипіти.

В підготовлений соус з овочами кладуть куски риби, тушкують до готовності, заливають сметаною, заправляють чорним молотим пер­цем, солять і доводять до готовності.

При тушкуванні слідкують, щоб рідина не википала. Риба повинна зберегтися цілими кусками.

До попрікашу подають картопляне пюре або мамалиґу і посипають зеленню петрушки.

Витрати продуктів на одну порцію: короп 194 г або хек 207 г чи тріска 214 г, або минтай 203 г, цибуля 36 г, борошно 3 г, лечо 20 г, олія 16 г, червоний молотий перець 0,2 г, сіль 3 г, сметана 30 г, перець чорний молотий 0,02 г, зелень петрушки 3 г.




Схожі кулінарні рецепти