Короп по-берегівськи (Закарпатська кухня)
Рибу короп середньої величини з головою без зябрів натирають сіллю.
Готують фарш. Для цього копчене сало нарізають брусочками, обсмажують до напівготовності, додають нарізану кружальцями цибулю, насічену зелень петрушки, заправляють сіллю та червоним перцем.
Підготовленого коропа фарширують, обкачують у борошні, посипають червоним молотим перцем і смажать в олії з обох боків, до утворення золотистої кірочки.
Готову рибу подають без гарніру, як гарячу закуску, прикрашаючи гілкою зеленої петрушки.
Витрати продуктів на одну порцію: короп свіжий 193 г, цибуля 20 г, сало копчене 10 г, зелень петрушки 7 г, перець червоний молотий 0.02 г, сіль 3 г, борошно 6 г, олія 8 г.
Схожі кулінарні рецепти |