Головне меню

Популярні рецепти

Короп запечений по-ужгородськи (Закарпатська кухня)

Короп запечений по-ужгородськи (Закарпатська кухня)

Короп розрізають вздовж навпіл, а половинки розрізають на куски. Підготовлені куски коропа шпигують шматочками копченого сала, солять і посипають чорним молотим перцем.

У каструлю укладають шар відвареної картоплі, нарізаної кру­жальцями. на картоплю кладуть шар коропа і знову шар картоплі. Все поливають сметанним соусом з цибулею, потім додають солодкий перець і помідори і запікають у духовці до готовності.

Подаючи на стіл, запечений короп посипають зеленню петрушки.

Витрати продуктів на одну порцію: короп свіжий 189 г, сало копчене 10 г, картопля 275 г, соус сметанний з цибулею 100 г, овочі консервовані або свіжі 30 г, сіль 3 г, перець чорний моло­тий 0.05 г, зелень петрушки 3 г.




Схожі кулінарні рецепти