Головне меню

Популярні рецепти

Печеня рибна в горщечках (Закарпатська кухня)

Печеня рибна в горщечках (Закарпатська кухня)

Підготовлені порціонні куски рибного філе солять і обсмажують на сковороді в добре розігрітій олії до рум'яного кольору. Наріза­ну кубиками цибулю пасерують в олії, додають червоний молотий перець, томат-пюре і через кілька хвилин заливають рибним бульйо­ном. Нарізану дольками картоплю теж смажать в олії до напівготов­ності.

На дно керамічного харчового горщечка кладуть шар смаженої картоплі, на картоплю кладуть обсмажені куски риби і знову шар картоплі, солять, посипають чорним молотим перцем і заливають бульйоном з пасерованою цибулею так, щоб рідина трохи прикривала картоплю. Потім все заправляють розтертим часником, посипають дрібно нарізаною зеленою цибулею, горщечок закривають кришкою, кладуть в гарячу духовку і тушкують до готовності.

Подають печеню гарячою в горщечках.

Витрати продуктів на одну порцію: короп свіжий 209 г або хек 207 г, чи минтай 203 г, картопля 253 г, цибуля 30 г, олія 25 г, часник 2 г, томат-пюре 20 г, сіль 4 г, перець чорний молотий 0,06 г, перець червоний молотий 0,03 г, цибуля зелена 3 г, бульйон рибний 30 г.




Схожі кулінарні рецепти