Головне меню

Популярні рецепти

Риба заливна (Закарпатська кухня)

Риба заливна (Закарпатська кухня)

Свіжий короп, щуку, сом або форель розбирають на філе, розрі­зають на куски, кладуть у каструлю з решіткою, додають моркву, пет­рушку, цибулю, перець горошком, лавровий лист, солять, зали­вають холодною водою й варять до готовності. Потім рибу виймають з бульйону, охолоджують і укладають на блюдо або в окремі формоч­ки, обкладають вареною морквою, зеленню, лимоном.

Рибний бульйон продовжують варити з кісток й плавників. Гото­вий бульйон проціджують, з'єднують з розмоченим желатином.

Охолодженим бульйоном заливають рибу так, щоб він прикривав її на 1,0—1,5 см і ставлять у холодильник.

Подаючи на стіл, до заливної риби окремо подають соус з хрону.

Витрати продуктів на одну порцію: короп 198 г або сом 206 г, або форель 150 г, чи щука 216 г, морква 6 г, петруш­ка (корінь) 4 г, цибуля 12 г, перець чорний 0,02 г, лавровий лист 0,01 г, сіль 3 г, лимон 7 г, зелень петрушки 2 г, желе 140 г, соус-хрін 50 г.




Схожі кулінарні рецепти