Головне меню

Популярні рецепти

Щука фарширована по-домашньому (Закарпатська кухня)

Щука фарширована по-домашньому (Закарпатська кухня)

У щуки надрізають шкіру навколо голови і обережно знімають її від голови до хвоста, надломлюють хребтову кістку так. щоб хвосто­вий плавник залишився із шкіркою. Потім відрубують голову, розрі­зають черевце, видаляють нутрощі і промивають. З реберних кісток та хребта відокремлюють м'якоть. З голови і кісток варять бульйон.

М'якоть риби з'єднують з замоченою в молоці булкою, пасеро­ваною цибулею, пропускають через м'ясорубку, додають яєчні жовт­ки, манну крупу, заправляють сіллю та чорним молотим перцем і добре вимішують.

Підготовленим фаршем щільно заповнюють шкіру щуки, надаючи їй форму цілої рибини, а отвір, через який фарширувалася риба, за­шивають.

Фаршировану рибу кладуть у посуд з нарізаною кружальцями морквою і лавровим листом, заливають рибним бульйоном і припу­скають (варять на малому вогні) близько години.

Готову охолоджену фаршировану щуку укладають на блюдо, нарі­зають невеликими скибками, поливають соусом сметанним з хріном і прикрашають зеленню петрушки або зеленим салатом.

Витрати продуктів для приготування 1 кг щу­ки фаршированої: щука 1590 г, булка 100 г, молоко 150 г, цибуля 360 г, крупа манна 40 г, жир 70 г, яєчні жовтки 50 г, морква 30 г, лавровий лист 0,1 г, сіль 5 г, перець чорний моло­тий 0,05 г, зелень 5 г, соус 75 г.




Схожі кулінарні рецепти