Головне меню

Популярні рецепти

Риба під маринадом (Закарпатська кухня)

Риба під маринадом (Закарпатська кухня)

Рибу розбирають на філе з шкірою, нарізають на порціонні куски, посипають сіллю, обкачують у борошні, кладуть на сковоро­ду з добре розігрітою олією і смажать до готовності.

Смажену рибу заливають маринадом, добре прогрівають і витри­мують у холодильнику 2—3 години.

Для маринаду обчищені моркву і петрушку нарізають соломкою, цибулю — півкільцями, пасерують на олії, додають томат-пюре і далі пасерують протягом 10—15 хвилин. Потім розводять рибним бульйо­ном, додають оцет, сіль, цукор, лавровий лист, перець чорний горош­ком, гвоздику і кип'ятять 10—15 хвилин.

Подаючи на стіл, рибу посипають дрібно нарізаною зеленою цибу­лею.

Витрати продуктів на одну порцію: короп 189 г або товстолобик 216 г, чи щука 200 г, або тріска 209 г, чи хек 181 г, борошно 6 г, олія 10 г, маринад 100 г, цибуля зелена 3 г, сіль 3 г.

Продукти для приготування 1 кг маринаду: морква 265 г, петруш­ка (корінь) 87 г, цибуля 196 г, томат-пюре 250 г, олія 50 г, цукор 30 г, оцет 3 г, лавровий лист 0,1 г, перець чорний 0,2 г, гвоздика 0.2 г.




Схожі кулінарні рецепти