Головне меню

Популярні рецепти

Томатний соус - рецепт з фото
TOMATNYY̆ SOUS
Томатний соус
Нарешті у мене дійшли руки до розділу "Соуси". Днями я приготувала півтора літра смачного томатного соусу, рецептом якого мені не терпиться з вами поділитися. Цей соус можна подавати до м'яса і птиці, заправляти їм пасту, додавати в піцу і багато ще кудись. Брат чоловіка сказав, що він взагалі готовий їсти цей соус ложками.

Інгредієнти:

1,6 кг помідорів пальчикових
200 г томатної пасти хорошої якості
2 невеликих цибулини
4 зубчики часнику
жменю листя базиліка
сіль і перець за смаком
+ За бажанням інші ароматні трави (орегано, майоран, чебрець)
Томатний соус
Спочатку потрібно підготувати помідори. Надрізаємо кожну помідорку хрест-навхрест, кладемо в каструлю. Заливаємо помідори окропом, даємо постояти пару хвилин, потім перекладаємо в холодну воду. Знімаємо з помідор шкірочку і видаляємо плодоніжки.
Томатний соус
Злегка мнемо помідори руками, потім дрібно нарізаємо.
Томатний соус
Цибулю ріжемо кубиками. Смажимо на олії до злегка золотистого кольору.
Томатний соус
Додаємо дрібно нарізаний часник і смажимо 30-40 секунд.

Кладемо в сотейник
помідори і томатну пасту, перемішуємо і варимо на середньому вогні хвилин 40 до гарної консистенції.
Томатний соус
Коректуємо вміст солі і перцю, додаємо дрібно нарізаний базилік (та інші трави, якщо використовуєте) і варимо на маленькому вогні ще пару хвилин, щоб соус просочився ароматом трав.
Томатний соус
Охолоджуємо і подаємо.
Томатний соус
Смачного!



Схожі кулінарні рецепти