Головне меню

Популярні рецепти

Баба-Гануш - рецепт з фото
Баба-Гануш
Баба-Гануш

Баба-Гануш - це баклажановий соус-намазка, який прийшов до нас з арабської кухні. Він чімось схожий на звичну нам з дитинства баклажанну ікру, але відрізняється більш виразним смаком за рахунок того, що баклажани засмажуються над вугіллям. Баба-Гануш подається до страв з м'яса, птиці і овочів, а також як самостійна страва - пітою або іншім хлібом.

Орієнтовній час приготування: 50 хвилин

Інгредієнті на 4 порції:
2 великих баклажани
4 зубчики часнику
Цедра і сік 1 лимона
80 мл олії олівкової
Кедрові горішки або насіння соняшнику за бажанням
Сіль і мелений чорний перець за смаком


Кладемо баклажани на решітку і смажімо над вугіллям, часто перевертаючі, близько 30-40 хвилин. Шкірка баклажанів повинна роздутіся і почорніті.
Баба-Гануш

Дайте баклажанам злегка охолонути, зніміть шкірку. М'якоть наріжте на невеликі шматки і покладіть в чашу блендера.

Баба-Гануш

Додаємо до баклажанів часник, натерту цедру і сік лимона, половину оливкового масла. Перемелюємо.

Пробуємо баклажанну масу, солимо і перчімо до смаку, при необхідності додаємо оливкової олії. За Бажанням посипаємо кедровими горішками або гарбузовим насінням і подаємо.

Баба-Гануш

Смачного!




Схожі кулінарні рецепти