Головне меню

Популярні рецепти

Дзадзикі - рецепт з фото
Дзадзикі
Дзадзикі

Дзадзикі або Цацикі - це грецький соус на основі густого йогурту, огірків, часнику та зелені. Він володіє прекрасним освіжаючим смаком, що просто неоціненно в жарку літню погоду. Дзадзикі можуть подаватися і як макательний соус до овочів і різноманітним грінками, хлібу та крекерам, і як в якості соусу до гарячих страв з риби, птиці та м'яса. Він шалено смачний з картоплею, запеченою в духовці прямо в шкірці.

Орієнтовний час приготування: 25 хвилин + час на охолодження

Інгредієнти на 3-4 порції:
300 г дуже густого ("грецького") йогурту без добавок *
1 довгий тепличний огірок середніх розмірів (близько 250 г)
3-4 гілочки кропу
невелика жменя листя м'яти
2 зубчики часнику
2 ч.л. лимонного соку
2 ч.л. оливкової олії
сіль за смаком
* Якщо у вас немає "грецького йогурту", ви можете відважити на ніч в марлі звичайний натуральний йогурт - з нього стече зайва рідина і до ранку він стане густим. При цьому враховуйте, що при відважуванні йогурт втрачає близько половини своєї ваги - тобто для отримання 300 г густого йогурту вам необхідно відважити близько 600 г звичайного.

Якщо ви готуєте Цацикі в жарку погоду - відважувати краще в холодильнику, інакше продукт може створожиться

Огірок розрізаємо навпіл уздовж, очищаємо від шкірки, прибираємо ложкою насіння. М'якоть нарізаємо на дрібні шматочки, змішуємо з 1 / 2 ч.л. солі і кладемо у друшляк. Залишаємо на 15-20 хвилин - за цей час з огірків стече зайва рідина, яка не потрібна в соусі.
Дзадзикі
Дрібно рубаємо зелень - повинно вийти близько 1 ст.л. кропу і 1 ст.л. м'яти.
Дзадзикі
Часник тремо на дрібну тертку, кладемо в миску, додаємо зелень, йогурт, масло, лимонний сік і олію, що стекла і злегка віджаті огірки. Прі необхідності додаємо солі.
Дзадзикі
Перемішуємо і ставимо в холодильник хоча б на годину, щоб смаки інгредієнтів встигли змішатися.


Смачного!



Схожі кулінарні рецепти