Головне меню

Популярні рецепти

Цибулевий діп - рецепт з фото

Цибулевий діп

Цибулевий діп


Не так давно я відкрила для себе нову категорію закусок - макательні соуси (або діпи) з підсушеними шматочками багета або піти. Це відмінний варіант для легкого перекушування або для пивних посиденьок з друзями. Дип, рецепт якого я пропоную вам сьогодні, володіє чудовою густою консистенцією та пікантним насиченим смаком карамелізованої цибулі з бальзамічним оцетом.

Інгредієнти:


2 середніх цибулини
2 ст.л. оливкової олії
1 ч.л. сухого чебрецю
2 ст.л. бальзамічного оцету
2 ст.л. вустерського соусу
1/2 ч.л. солі
1/4 ч.л. чорного меленого перцю
250 г вершкового сиру
130 г сметани (жирність 20-30%)
2 ст.л. майонезу
підсушені у духовці скибочки багета та/або нарізані свіжі овочі для макання(морква, огірки, стеблова селера, солодкий перець і т.д.)


Цибулю дрібно рубаємо.

Цибулевий діп

У сковороді на помірному вогні розігріваємо оливкове масло. Кладемо цибулю і чебрець, смажимо, періодично помішуючи, до карамельного кольору, близько 30-40 хвилин.

Цибулевий діп

Додаємо Вустерський соус і бальзімічний оцет, тримаємо на вогні, періодично помішуючи, поки рідина практично повністю не випарується, близько 10-12 хвилин. Знімаємо цибулю з вогню й даємо охолонути.

Цибулевий діп

Поки остигає цибуля, змішуємо в блендері сметану, вершковий сир, майонез, сіль і перець до однорідної маси.

Цибулевий діп

Додаємо цибулю і перемішуємо.

Цибулевий діп

Подаємо.

Цибулевий діп

Смачного!

P.S. Цей соус можна зберігати в холодильнику в закритому контейнері до 1 тижня.




Схожі кулінарні рецепти