Головне меню

Популярні рецепти

Соус білий основний

Соус білий основний

В розтоплений жир всипають борошно і, постійно помішуючи, па­серують до кремового кольору. Потім борошно охолоджують до 60—70° С, вливають частину гарячого бульйону і розмішують до утво­рення однорідної маси, поступово додаючи решту бульйону. Після цього в соус кладуть нарізані петрушку, селеру, цибулю і варять 25—30 хвилин. В кінці варіння додають сіль, перець чорний горош­ком та лавровий лист. Потім соус проціджують крізь сито, протираю­чи розварені овочі, і доводять до кипіння.

Готовий соус використовують для приготування інших соусів. Якщо соус використовують як самостійний, його заправляють лимон­ною кислотою та жиром і подають до страв із відвареного або при­пущеного м'яса та птиці.

Витрати продуктів для приготування 1 кг соусу білого основного: бульйон кістковий 1100 г, мар­гарин столовий 50 г, борошно 50 г, цибуля 48 г, петрушка (корінь) 40 г або селера (корінь) 44 г.




Схожі кулінарні рецепти