Головне меню

Популярні рецепти

Соус томатний

Соус томатний

Цибулю, моркву, корінь петрушки дрібно нарізають, кладуть у сотейник з розігрітим жиром, пасерують, додають томат пюре і ще пасерують 15—20 хвилин. Після цього додають підсушене борошно, все перемішують, розводять підготовленим білим бульйоном і варять 25—30 хвилин. В кінці варіння соус солять, заправляють цукром, пер­цем чорним горошком. Готовий соус проціджують, протираючи роз­варені овочі і доводять до кипіння, додають маргарин.

Соус подають до страв із смаженого м'яса, субпродуктів та овочів.

Витрати продуктів для приготування 1 кг соусу томатного: бульйон білий 500 г, маргарин столовий 25 г, борошно 25 г, морква 50 г, цибуля 48 г, петрушка (корінь) 40 г, томат-пюре 500 г, маргарин столовий 25 г, цукор-пісок 10 г, перець чорний горошком 0,5 г, сіль 10 г.




Схожі кулінарні рецепти