Головне меню

Популярні рецепти

Соус з щавлю (Закарпатська кухня)

Соус з щавлю (Закарпатська кухня)

Свіжий щавель промивають і нарізають соломкою.

У каструлі розігрівають смалець, кладуть туди щавель, солять і тушкують, поки щавель не стане густою однорідною масою. Потім заливають м'ясним бульйоном, добре розмішують, додають цукор і доводять до кипіння. У сметані розколочують борошно, заливають щавель і варять 6—8 хвилин до готовності.

Соус подають до вареної птиці або відвареної яловичини.

Витрати продуктів для приготування 1 кг соусу з щавелю: щавель 300 г, смалець 40 г, борошно 40 г, бульйон кістковий 700 г, сметана 200 г, цукор 30 г, сіль 5 г.




Схожі кулінарні рецепти