Головне меню

Популярні рецепти

Соус абрикосовий (Закарпатська кухня)

Соус абрикосовий (Закарпатська кухня)

Свіжі абрикоси кладуть на 30—40 секунд в окріп, щоб легко було зняти шкірку, розрізають на 2 частини, видаляють кісточки, засипають цукром, витримують 2—3 години у холодній воді і варять у тій самій воді під кришкою до готовності.

Зварені абрикоси протирають крізь сито, кладуть у каструлю, додають цукор і, постійно помішуючи, вливають крохмаль, розведе­ний холодною водою і доводять до кипіння. Подають до пудингів, каш і кремів.

Витрати продуктів на 1 кг соусу: абрикоси свіжі 500 г, цукор 550 г, крохмаль 50 г, вода 50 г.




Схожі кулінарні рецепти