Головне меню

Популярні рецепти

Свинина з чорносливом
Свинина з чорносливом

Промиту свинину відокремлюють від кісток, солять, обсмажують до рум'яного кольору на добре розігрітому маслі, кла­дуть у каструлю, заливають оцтом і во­дою (3 склянки води і 1/2 склянки оцту), додають запашного перцю і лаврового листу. Посудину накривають покришкою і тушкують свинину до готовності, пере­вертаючи її через кожні 8—10 хв., щоб не пригоріла.

Чорнослив промивають, варять до готовності і протирають крізь сито. Черству булку труть на тертці, злегка підсмажують на маслі, змішують з протертим чорносливом, цукром і доливають соку, в якому тушкувалась свинина. Все добре проварюють, протирають крізь сито, доводять до кипіння і заливають свинину, нарізану тонкими шматоч­ками.

Готову свинину подають з смаженою картоплею.

На 600 г свинини — 80 г черствої булки, 250 г чорносливу, 1 ст. ложку вершкового масла, 2 ст. ложки цукру, 54 склянки оцту, 1 чайну ложку солі, 1 склянку води для варіння слив, 5 горошин запашного перцю, 1 лавровий листок, 1,2 кг картоплі, 2 ст. лож­ки вершкового масла для смаження картоплі.




Схожі кулінарні рецепти