Головне меню

Популярні рецепти

Свинина смажена, тушкована з картоплею
Свинина смажена, тушкована з картоплею

Нарізане середніми кубиками свиняче м'ясо солять, кладуть на ско­вороду з добре розігрітим смальцем, обсмажують разом з шаткованою цибулею, перекладають у сотейник або каструлю і заливають підли­вою.

Для приготування підливи борошно трохи підсмажують на смальці, розводять частиною бульйону, звареного з кісток, і проварюють. Залиту цією підливою смажену свинину тушкують 30 — 40 хв., додають лаврового листу, перцю, солі, змішують і тушкують у духовці до го­товності.

Свинину подають з тушкованою картоплею, для чого обчищену картоплю нарізують часточками, кладуть у сотейник, додають злегка обсмаженої січеної цибулі, лаврового листу, перцю, солі, заливають рештою бульйону, накривають посудину й тушкують до готовності.

Подаючи на стіл, у тарілку кладуть картоплю, на неї — м'ясо, по­ливають соусом, в якому воно тушкувалось, і посипають зеленню пе­трушки.

На 500 г свинини — 21/2 ст. ложки смальцю, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 200 г ріпчастої цибулі, 1 кг картоплі, 2 склянки м'ясного бульйону, 2 горошини запаш­ного перцю, 1 лавровий листок, 1 ст. ложку дрібно порізаної зелені петрушки.




Схожі кулінарні рецепти