Головне меню

Популярні рецепти

Буженина, шпигована часником і цибулею
Буженина, шпигована часником і цибулею

З свинячого окосту видаляють кістки, шпигують його часником і цибулею, посипають меленим перцем, натирають сіллю, кладуть у керамічну або емальовану посудину, додають лаврового листу, зали­вають все хлібним квасом або оцтом, кладуть суху м'яту і ставлять на 12 год. на лід для маринування. Через кожні 3—4 год. м'ясо пере­вертають з одного боку на інший. Маринований окіст виймають з ма­ринаду, кладуть у сотейник, ставлять у духовку і смажать до готовності.

Готовий окіст нарізують порціями і подають з смаженою картоплею, поливаю­чи жиром і соком, в якому він смажиться.

На 500 г свинини (окосту) — 2 цибулини, 4 зуб­ки часнику, 1 ст. ложку вершкового масла, 1 ст. ложку дрібно посіченої зелені петрушки, 2 горо­шини гіркого перцю, 1 лавровий листок, 4 склян­ки хлібного квасу, 10 г сухої м'яти, 1 кг картоплі, 1 ст. ложку вершкового масла для смаження картоплі.




Схожі кулінарні рецепти