Головне меню

Популярні рецепти

Ковбаса домашня

Ковбаса домашня

Домашню ковбасу готують з свинини й сала. Передусім підготовляють кишки, які після забою добре очищають, знімають жир із зовнішнього боку, промивають у воді кілька разів, вивертають і знову добре промивають.

Промиті кишки заливають гарячою водою, але не окропом, натирають сіллю, промивають кілька разів, кладуть у холодну воду й тримають у ній добу.

Перевіряють цілість кишки, наповнивши її водою.

Свинину з половиною взятого за рецептом сала нарізують дрібними кусочками й змішують з пропущеною крізь м'ясорубку другою половиною сала, розтертим часником, меленим перцем та сіллю.

Приготовленим фаршем наповнюють підготовлені кишки і ставлять їх у холодне місце на 5—6 год для того, щоб фарш добре просолився.

Після цього ковбасу проколюють у кількох місцях виделкою й смажать її. Для тривалого зберігання ковбасу кладуть в емальовану або керамічну посудину й заливають смальцем.

На 1 кг свинини — 400 г шпику, 8 зубків часнику, 8 горошин гіркого перцю, 2—3 чайних ложки солі.




Схожі кулінарні рецепти