Головне меню

Популярні рецепти

Холодець із свинячих ніжок

Холодець із свинячих ніжок

Свинячі ніжки обсмалюють, зрізають копитця, розрізують по довжині, заливають холодною водою на 2—3 год, промивають, заливають холодною водою з розрахунку 1,3 л на 1 кг ніжок, дають закипіти на великому вогні. Потім додають обчищені й нарізані моркву, корінь петрушки, цибулю, лавровий лист, перець горошком, сіль і варять на малому вогні до повної готовності ніжок. Після цього м'ясо відокремлюють від кісток, проціджують бульйон, знявши з нього жир, заливають ним м'ясо, дають прокипіти 5—10 хв, розливають у тарілки або спеціальну форму й охолоджують.

Подають із сметанним соусом з тертим хріном.

На 1 кг свинячих ніжок — по 1/2 кореня моркви та петрушки, 1/2 цибулини, 2 лаврових листки, 5 горошин гіркого перцю, сіль — за смаком.




Схожі кулінарні рецепти