Головне меню

Популярні рецепти

Завиванець з свинячої голови

Завиванець з свинячої голови

Свинячу голову середнього розміру з шкірою очищають, розрубують пополам, виймають мозок, миють, кладуть у киплячу воду, додають обчищені й нарізані моркву, петрушку, а також підготовлений язик і цілу моркву, сіль, лавровий лист і варять до напівготовності Після цього м'ясо голови виймають, відрізають вуха, зрізають шкіру з салом і відокремлюють від кісток. Язик, м'якоть і вуха нарізують квадратними кусочками.

Зняту з голови шкіру укладають широкою стороною однієї половинки до вузької сторони другої половинки так, щоб вийшов прямокутник, зшивають ниткою й кладуть на вологий рушник.

На шкіру накладають шарами підготовлені кусочки м'яса, посипають сіллю, на м'ясо кладуть круто зварені яйця, розрізані пополам, моркву, нарізану по довжині, згортають рулетом, зав'язують шпагатом, варять у бульйоні 30—40 хв до повної готовності, виймають, кладуть гніт і ставлять у прохолодне місце.

Подаючи на стіл, знімають полотно і шпагат, укладають на мілке блюдо, нарізують шматками й прикрашають зеленню.

На 1 свинячу голову — 1 язик, 2 яйця, 2 морквини.

Для фаршу: по 1/2 кореня петрушки й моркви, сіль — за смаком, лавровий лист.




Схожі кулінарні рецепти