Головне меню

Популярні рецепти

Порося, смажене з начинкою

Порося, смажене з начинкою

Варіант І

У підготовленого поросяти розрізують черевце й грудну клітку, промивають його, видаляють кістки, крім кісток голови й ніжок, натирають сіллю й залишають на 30 хв.

Після обробки серце, легені, нирки та печінку варять у підсоленій воді, охолоджують і розрізують на невеликі куски. До них додають нарізану на куски промиту яловичину або телятину, обчищені й нарізані моркву та цибулю. Продукти двічі пропускають крізь м'ясорубку, додають розтерте масло, замочену в молоці булку, яєчні жовтки, сіль, перець, все розводять бульйоном, кладуть збиті білки й перемішують; цим фаршем начиняють підготовлене порося, зашивають його й смажать на листі протягом 1 1/2 год у духовці. Коли утвориться рум'яна кірочка, вливають 1 склянку бульйону і кілька разів поливають порося соком, що виділився. Щоб вуха та хвіст не пригоріли, їх обгортають папером.

Підсмажене порося охолоджують, видаляють нитки, кладуть на довгасте блюдо, обережно розрізують, не порушуючи загального вигляду, прикрашають густим майонезом та зеленню петрушки.

До поросяти подають хрін.

На 1 порося — 300 г яловичини або телятини, печінка, нирки, легені, серце поросяти, 2 ст. ложки вершкового масла, 2 шматки булки без скоринки, 2 яйця, 1 цибулину, 1 морквину, сіль, перець — за смаком.

Варіант II

Тушку поросяти очищають, промивають, вимочують у холодній воді протягом 1 1/2—2 год, обтирають рушником, солять всередині, фарширують і смажать на листі з добре розігрітим смальцем у духовці до готовності, періодично змащуючи порося смальцем.

Подаючи на стіл, смажене порося нарізують кусками, обкладають фаршем з поросяти й поливають розігрітим вершковим маслом.

Приготування фаршу. Варять розсипчасту кашу з гречаних крупів, нарізану цибулю обсмажують на вершковому маслі, січуть печінку й нирки поросяти, варені яйця, заправляють перцем і сіллю і все добре перемішують.

На 1 кг поросятини — 250 г гречаних крупів, 100 г смальцю, 3 ст. ложки вершкового масла, 1 цибулину, 2 яйця, сіль, перець — за смаком.




Схожі кулінарні рецепти