Головне меню

Популярні рецепти

Завиванець з поросяти

Завиванець з поросяти

Порося ошпарюють (обсмалюють), потрошать, промивають, розрізують уздовж по грудній клітці, знімають шкіру з м'ясом, видаляють кістки, очищають їх від м'яса.

М'ясо (свинину) нарізують кусками і разом з м'ясом, зрізаним з кісток поросяти, пропускають крізь м'ясорубку. Свинячий шпик нарізують кубиками, додають сіль, мелений перець і добре перемішують з січеним м'ясом; половину фаршу кладуть на шкіру поросяти, покривають круто звареними яйцями, розрізаними на чотири частини, а зверху яєць кладуть другу половину фаршу. Згорнувши порося рулетом, кладуть його на вологе полотно, добре перев'язують шпагатом, опускають у посудину з гарячою водою, додають сіль, перець горошком, лавровий лист, дрібно нарізані моркву, петрушку й ріпчасту цибулю і варять до готовності на малому вогні 2— 2 1/2 год.

На готовий завиванець кладуть гніт і охолоджують.

На 1 кг поросяти — 400 г свинини, 60 г сала-шпику, 6 яєць, 1 морквину, 1/2 цибулини, 1/4 кореня петрушки, сіль, перець — за смаком, лавровий лист.




Схожі кулінарні рецепти