Головне меню

Популярні рецепти

Котлети «Енея»

Котлети «Енея»

Корейку з кісточкою нарізують на порціонні куски, потім ці куски надрізують до половини, кісточку зачищають, м'ясо злегка відбивають, надають форми котлети, посипають сіллю, перцем і обсмажують з обох боків.

Обсмажені котлети складають у сотейник, додають нарізані соломкою цибулю, корінь петрушки, моркву, заливають бульйоном і тушкують 1 год— 1 год 10 хв.

Наприкінці тушкування кладуть сіль, перець, коріандр, лавровий лист.

Приготування гарніру. Варять обчищену картоплю, а після зливання відвару підсушують. Тушкують свіжу або квашену капусту, заправляють її смаженою цибулею, вареними шаткованими грибами, сіллю й перцем.

Підсушену картоплю пропускають крізь м'ясорубку, кладуть підсушене борошно, яйця, сіль і добре розмішують. З цієї картопляної маси формують кружальця, на середину яких кладуть начинку з капусти, і формують вироби (крокети-пиріжки) овально-приплюснутої форми. Крокети-пиріжки смажать на розігрітому жирі з обох боків.

Подаючи на стіл, готові крокети-пиріжки укладають на блюдо, поруч кладуть котлети, поливають соусом, в якому вони тушкувались, і посипають зеленню петрушки та кропу.

На 750 г свинини (корейки) з кісточкою — 1ст. ложку смальцю, 1 цибулину, по 1 кореню моркви та петрушки, 1 лавровий листок, сіль, перець — за смаком, зелень.

Для гарніру: 1,5 кг картоплі, 400 г свіжої або 300 г квашеної капусти, 1/2 цибулини, 25 г сушених грибів, 2—3 ст. ложки смальцю, 2 ст. ложки борошна, 1—2 яйця, сіль, перець — за смаком.




Схожі кулінарні рецепти