Головне меню

Популярні рецепти

Буженина, шпигована часником і цибулею

Буженина, шпигована часником і цибулею

Свинячий окіст очищають від сухожилля, плівок, видаляють з нього кістки, промивають, шпигують часником і цибулею, натирають сіллю, посипають перцем. Після цього окіст укладають у керамічну чи емальовану посудину, додають суху м'яту, лавровий лист, заливають хлібним квасом або оцтом і маринують його в холодному місці, перевертаючи через кожні 3—4 год.

Через 12 год після початку маринування окіст перекладають у сотейник або каструлю й обсмажують його з смальцем або вершковим маслом до готовності.

Окіст, нарізаний порціями впоперек волокон, подають із смаженою картоплею, поливають соком і жиром, в якому він тушкувався, і посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки.

На 500 г окосту — 2 цибулини, 4 зубки часнику, 4 ст. ложки смальцю або вершкового масла, 4 склянки хлібного квасу, 2 чайних ложки сухої м'яти, 1 кг картоплі, сіль, перець — за смаком, зелень, лавровий лист.




Схожі кулінарні рецепти