Головне меню

Популярні рецепти

Свиняча грудинка з рисом

Свиняча грудинка з рисом

Свинячу грудинку очищають від жил і плівок, промивають, нарізують кубиками завбільшки 8—10 мм, кладуть у киплячу воду, додають обчищені й нарізані моркву, цибулю та петрушку, сіль, перець і варять до напівготовності. Відварену грудинку укладають у сотейник або каструлю шарами із звареним до напівготовності рисом так, щоб зверху був рис, поливають процідженим бульйоном і маслом і ставлять у духовку на 25—30 хв.

Подаючи на стіл, грудинку поливають підливою, для якої пшеничне борошно пасерують на вершковому маслі, розводять бульйоном, солять і проварюють.

На 600 г свинячої грудинки — 2 ст. ложки вершкового масла, 3/4 склянки рису, 1/2 цибулини, по 1/2 кореня моркви та цибулі, сіль, перець — за смаком.

Для підливи: 1 ст. ложку пшеничного борошна, 1 ст. ложку вершкового масла, 1 1/2 склянки бульйону.




Схожі кулінарні рецепти