Головне меню

Популярні рецепти

Свинина смажена з тушкованою картоплею

Свинина смажена з тушкованою картоплею

Свинину миють, очищають від жил і плівок, нарізують кубиками завбільшки 1,5—2 см, смажать разом з нарізаною ріпчастою цибулею на добре розігрітому смальці або вершковому маслі з усіх боків до утворення рум'яної кірочки, перекладають у сотейник або каструлю, заливають підливою, приготовленою з борошна, пасерованого на смальці, розведеного бульйоном або водою й провареного, і тушкують 30—40 хв. Після цього додають лавровий лист, сіль, перець, перемішують і тушкують до готовності.

Картоплю обчищають, нарізують і тушкують, додаючи бульйон, пасеровану цибулю, лавровий лист, сіль, перець.

Подаючи на стіл, у тарілки кладуть картоплю та м'ясо, поливають соком, в якому воно тушкувалось, і посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки.

На 500 г свинини — 3 ст. ложки смальцю або вершкового масла, 3 цибулини, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 1 кг картоплі, 2 склянки бульйону, сіль, перець — за смаком, зелень, лавровий лист.




Схожі кулінарні рецепти