Свинина з овочами
Підготовлену свинину нарізують невеликими кубиками, солять, обсипають пшеничним борошном і обсмажують з добре розігрітим смальцем або вершковим маслом до рум'яного кольору. Горох перебирають, промивають і варять у несолоній воді до напівготовності.
Моркву, цибулю, петрушку обчищають, дрібно нарізують, змішують з меленим перцем, лавровим листом і сіллю.
Сотейник або каструлю змащують розтопленим вершковим маслом, кладуть шарами половину підготовлених овочів, потім обсмажену свинину, на неї — напівзварений горох, а зверху— решту овочів, заливають бульйоном, звареним з кісток, тушкують 20—25 хв., після чого заливають сметаною, змішаною з томатом-пюре, пасерованим на вершковому маслі, і ставлять у духовку на 8—10 хв.
На 500 г свинини — 1 склянку гороху, 1/2 склянки сметани, 1/2 ст. ложки томату-пюре, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 3 ст. ложки вершкового масла, 2 цибулини, 2 морквини, 1 корінь петрушки, 3/4 склянки бульйону, лавровий лист, сіль, перець— за смаком.
Схожі кулінарні рецепти |