Головне меню

Популярні рецепти

Свинне філе, фаршироване сухофруктами і каштанами - рецепт з фото
Свинне філе, фаршироване сухофруктами і каштанами Свинне філе, фаршироване сухофруктами і каштанами

Я довгий час ходила в магазинах довкола каштанів - і спробувати хотілося, і сумніви були, що в чистому вигляді вони нормально підуть у хід. Все-таки купила і знайшла, куди їх застосувати. Як з'ясувалося, каштани чудо як гарні з складі начинок для запечених м'яса і птиці.


Якщо вам не вдалося купити каштани, в цьому рецепті ви можете використовувати замість них аналогічний обсяг волоських горіхів. Смак страви при цьому трохи зміниться, але все одно залишиться дуже цікавим.

Орієнтовний час приготування: 1 годину 5 хвилин

Інгредієнти на 8 порцій:

1,5 кг свинячого філе (карбонад)
4 підготовленого і очищених каштана
100 г суміші сухофруктів (курага, інжир, родзинки)
сіль
1 ст.л. оливкової олії
1 ст.л. чорного перцю горошку
1 ст.л. цілого коріандру
180 мл білого сухого вина
2 ч.л. дижонской гірчиці
400 мл курячого бульйону
75 г вершкового масла


* Щоб очистити каштани, їх необхідно надрізати хрест-навхрест, покласти у форму і запекти в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин. Після цього шкаралупа легко зніметься.

Дрібно рубаємо сухофрукти і каштани.
Свинне філе, фаршироване сухофруктами і каштанами


Коріандр і перець тиснемо в ступці.

Філе кладемо на обробну дошку і робимо в ньому поздовжній розріз перпендикулярно поверхні дошки, не дорізаючи до кінця близько 1-1,5 см. Розкриваємо філе як книгу.

Свинне філе, фаршироване сухофруктами і каштанами

Кладемо начинку в розріз і солимо її.


Свинне філе, фаршироване сухофруктами і каштанами
Складаємо філе і перев'язуємо його ниткою так, щоб начинка не випала під час запікання.

Свинне філе, фаршироване сухофруктами і каштанами

Зовні натираємо філе сіллю, подрібненим перцем і коріандром. Кладемо в форму і ставимо в розігріту до 230 градусів духовку і запікаємо протягом 35-40 хвилин до готовності. З готового філе при проколі ножем повинен витікати прозорий сік.

Готове філе виймаємо з форми, кладемо на обробну дошку і накриваємо фольгою. Тим часом готуємо соус. Форму з усіма соками ставимо на середній вогонь, вливаємо вино, доводимо до кипіння і варимо близько 4-5 хвилин, поки вино злегка не випарується. Збільшуємо вогонь, додаємо гірчицю і бульйон.

Уварювати соус наполовину протягом 6-8 хвилин. Знімаємо з вогню, додаємо масло і перемішуємо.

Філе нарізаємо на скибочки і подаємо з винним соусом.

Свинне філе, фаршироване сухофруктами і каштанами

Смачного!



Схожі кулінарні рецепти