Головне меню

Популярні рецепти

Свиняча вирізка, фарширована курагою - рецепт з фото
Свиняча вирізка, фарширована курагою
Свиняча вирізка, фарширована курагою

Знову я зі своїм "солодким" м'ясом - на цей раз я нафарширувала курагою свинячу вирізку. Багатьом може здатися екзотичним поєднання цибулі, кураги і джему в начинці, але поспішу вас заспокоїти - це дуже смачно.

Як гарнір до такої вирізки найкраще подати рис або кус-кус.
Орієнтовний час приготування: 50 хвилин

Інгредієнти на 4 порції:

2 свинячих вирізки, близько 350 г кожна
1 середня цибулина
100 г кураги
2 ст.л. абрикосового джему
сіль і мелений чорний перець за смаком
Дрібно рубаємо цибулю і курагу.
Свиняча вирізка, фарширована курагою
Кладемо в миску, додаємо абрикосовий джем, сіль і перець за смаком. Перемішуємо.
Свиняча вирізка, фарширована курагою
Вирізку миєму і насухо витираємо. По центру вирізки вздовж робимо глибокі надрізи, не дорізаючи до кінця близько 1-1,5 см. Солимо й перчимо м'ясо.
Свиняча вирізка, фарширована курагою
Кладемо абрикосову  начинку в розрізи.
Свиняча вирізка, фарширована курагою
Обв'язуємо вирізку ниткою, щоб м'ясо не втратило форму, а начинка не випала при запіканні.
Свиняча вирізка, фарширована курагою
Кладемо вирізку на деко і ставимо в розігріту до 230 градусів духовку і запікаємо до готовності, близько 25-30 хвилин.

Готовій вирізці даємо постояти при кімнатній температурі близько 5 хвилин. Потім нарізаємо і подаємо.
Свиняча вирізка, фарширована курагою
Смачного!



Схожі кулінарні рецепти