Головне меню

Популярні рецепти

Свиняче філе, запечена з яблуками - рецепт з фото
Свиняче філе, запечена з яблуками
Свиняче філе, запечена з яблуками

З тих пір, як я купила термометр для м'яса, запікання всякої-різної їжі в духовці перетворилося на справжнє свято. Завдяки цьому маленькому агрегатику у мене тепер 100% ідеально соковитих запечених страв, зовсім без промахів. Але чудове свиняче філе, рецепт якого я вам радісно несу сьогодні, можна приготувати і без термометра - головне не затягнути з часом.

Інгредієнти на 6-8 порцій:

свиняче філе без ребер вагою близько 1,2 кг
1 ч.л. паприки
сіль і мелений чорний перець за смаком
3-4 середніх яблука (в ідеалі сорти  сміт або голден)
150 мл яблучного соку

М'ясо натираємо паприкою, сіллю і перцем. Щільно перев'язуємо ниткою. Кладемо в форму для запікання.
Свиняче філе, запечена з яблуками
Ставимо форму в розігріту до 220 градусів духовку і запікаємо протягом 20 хвилин. У процесі 2 рази поливаємо яблучним соком.

Зменшуємо температуру в духовці до 170 градусів і продовжуємо запікати м'ясо з розрахунку по 25 хвилин на кожні 500 грам. У процесі поливаємо яблучним соком. Якщо ви використовуєте термометр для м'яса, він повинен показувати внутрішню температуру готового шматка 67-70 градусів. Якщо ні - проколіть філе ножем - сік, що випливає з проколу, повинен бути прозорим. Якщо сік не випливає - ви пересушили м'ясо

Готове м'ясо перекладаємо на тарілку і накриваємо фольгою. Відставляємо убік і зберігаємо теплим.

Яблука нарізаємо на дольки, видаляємо серцевину.
Свиняче філе, запечена з яблуками
Кладемо в форму, в якій запікалася свинина, перемішуємо з соками і ставимо в духовку.

Збільшуємо температуру до 220 градусів і запікаємо яблука протягом 10-15 хвилин до м'якості.

Свинину нарізаємо на скибочки і подаємо із запеченими яблуками.
Свиняче філе, запечена з яблуками
Смачного!



Схожі кулінарні рецепти