Головне меню

Популярні рецепти

Чілі з свинини шматочками - рецепт з фото
Чілі з свинини шматочками
Чілі з свинини шматочками

Ми з вами вже готували чилі з яловичини, тепер прийшла черга чилі зі свинини. Відмінність цього рецепту в тому, що в ньому використовується не тільки фарш, а й нарізане шматочками м'ясо. За рахунок цього, на мій смак, це чилі виходить більш багатим за текстурою і смаком. На цей раз я не стала обережною і гарненько сипнула порошку чилі, про що ні на секунду не пошкодувала
Інгредієнти на 8 порцій:

800 г свинячого окосту
350 г свинячого фаршу
1 середня цибулина
1 середній гострий перчик
1 ст.л. порошку чилі
2 ч.л. меленої зіри (куміна)
1 ч.л. сушеного орегано
800 г томатів у власному соку
1 ст.л. кукурудзяного борошна
1 паличка кориці
3 лаврових листа
банка (400 г) консервованої червоної квасолі (можна використовувати іншу квасолю)
добавки до смаку - у мене авокадо, червона цибуля й томати, можна додати сметану, тертий сир або консервовані перці чилі халапеньо

М'ясо нарізаємо на невеликі шматочки. Обсмажуємо в 3 партії на сильному вогні, постійно помішуючи, близько 5 хвилин на партію. Перекладаємо на тарілку.
Чілі з свинини шматочками
Цибулю дрібно рубаємо.
Чілі з свинини шматочками
Дрібно нарізаємо перчик чилі.
Чілі з свинини шматочками
У той же сотейник, де смажилося м'ясо, кладемо фарш і смажимо, помішуючи, поки він не втратить рожевий колір, близько 2-3 хвилин.

Додаємо цибулю і нарізану чилі, солимо і перчимо. Смажимо, поки фарш не зарум'яниться, близько 5 хвилин.
Чілі з свинини шматочками
Повертаємо в сотейник шматочки м'яса, кладемо мелений чілі, зіру і орегано. Добре перемішуємо.
Чілі з свинини шматочками
Додаємо розім'яті томати разом із соком, кладемо кукурудзяне борошно, лавровий лист і паличку кориці, вливаємо 400 мл води.
Чілі з свинини шматочками
Перемішуємо, доводимо до кипіння на сильному вогні, потім зменшуємо вогонь до мінімуму й тушкуємо чилі до м'якості м'яса, близько 40-50 хвилин (пробуйте м'ясо - можливо, часу знадобиться чуть більше).

Коли м'ясо стане м'яким, виймаємо лавровий лист і корицю, кладемо квасолю.
Чілі з свинини шматочками
Перемішуємо, прогріваємо протягом пари хвилин, вимикаємо плиту.
Подаємо з добавками на вибір.
Чілі з свинини шматочками
Смачного, мої дорогі вогнедишні дракони



Схожі кулінарні рецепти